Modelfotografie

Modelfotografie is leuk!

Je werkt met andere mensen om een mooi resultaat neer te zetten. Samen ben je creatief bezig, je kunt hierin net zo ver gaan als je zelf wilt.

Het team kan bestaan uit alleen model en fotograaf maar meestal wordt er een visagiste ingeschakeld. Deze visagiste verzorgt dan de make-up van het model, soms ook het haar. Andere keren is er separaat nog een haar styliste aanwezig om het haar van het model te stylen. In de fashion wordt vaak ook nog een modestylist ingeschakeld...

Omdat je met één of meerdere personen samenwerkt zijn goede afspraken absoluut noodzakelijk. Zonder deze afspraken kunnen er teleurstellingen ontstaan en dat kan nooit de bedoeling zijn. Zorg dat je antwoord hebt op al je vragen, schroom zeker niet om contact met mij op te nemen indien er zaken niet geheel duidelijk zijn.

Modelfotografie is onder te verdelen in diverse categorieën. Mijn werk valt veelal binnen de portret, glamour, boudoir en artistieke naakten categorieën. Wat er gemaakt gaat worden wordt vooraf goed besproken, net als datum, tijd, locatie etc.

Meestal werk ik met gesloten beurs. Niemand betaald de ander, dit wordt vaak Time For Portfolio (TFP) genoemd. Soms huur ik een model in als ik het gevoel heb dat ze een bijdrage kan leveren aan mijn portfolio en ik hier van kan leren.

Wil je meer over mijn werkwijze bij TFP lezen? Klik dan hier.

 Mocht je als model tips nodig hebben ter voorbereiding op een shoot? Lees dan dit artikel.