TFP Werkwijze

Respect voor het model staat bij mij hoog in het vaandel, je kunt van mij een professionele houding verwachten.

Goede duidelijke afspraken voor een shoot zijn voor mij belangrijk. Dit is echter ook jouw verantwoordelijkheid als model, zijn er dingen onduidelijk, vraag!

 

Mijn werkwijze TFP

Indien we met gesloten beurzen met elkaar samenwerken dan is er sprake van een TFP shoot.

We investeren tijd in het behalen van een mooi resultaat, niemand betaalt de ander. TFP staat origineel voor Time For Print maar wordt tegenwoordig veelal Time For Portfolio genoemd. Je krijgt de foto's van mij dan ook digitaal.

Mijn werkwijze is veelal hetzelfde maar er is niet één fotoshoot hetzelfde, onze samenwerking zal dan ook uniek zijn.

 

Als eerste wordt bepaald wat het doel van de shoot is, welk resultaat hebben we voor ogen? Dit wordt veelal met voorbeeld foto's gedaan of een moodboard. Het is niet de bedoeling dat we de voorbeeld foto's exact gaan nabootsen, het gaat hier om het idee.

Indien er een MUA gewenst is voor de fotoshoot dan zal deze gevonden moeten worden. Natuurlijk zal de visagiste ook interesse moeten hebben in het team, het idee en in de shoot op TFP basis.

Eventuele kleding, accessoires etc worden van te voren vastgelegd. Het kan ook voorkomen dat dit niet gedaan wordt en dat het model zelf kiest uit haar collectie waarna we tijdens de shoot zelf een keuze maken uit de meegenomen kledingstukken. Kleding en accessoires dienen natuurlijk bij het uitgewerkte idee te gebruiken zijn.

Als voorgaande geregeld is dan wordt er een locatie, datum en tijd afgesproken. Eventueel worden er afspraken gemaakt omtrent het vervoer.

Telefoonnummers worden altijd uitgewisseld zodat er bij een calamiteit voor de shoot snel contact met elkaar kan worden gezocht.

Er wordt altijd een TFP overeenkomst opgesteld om teleurstellingen achteraf te voorkomen. Door steeds strengere wetgeving is registratie van ID nr. en het laten zien van hetzelfde ID onderdeel van de overeenkomst. Deze wordt door model en fotograaf ondertekend voor de shoot.
Op verzoek wordt de overeenkomst toegezonden.

Als je als model tips wilt hebben over hoe je je het beste kunt voorbereiden op een shoot kijk dan ook even in de tips sectie.

 

Als het zo ver is dan is er eerst tijd voor een drankje en een babbel.

Indien er een MUA aanwezig is dan zal hij of zij eerst met je aan de slag gaan. Hou rekening met een uur zitten. Indien er een hairstylist aanwezig is dan zit je nog wat langer stil...

Als er geen MUA bij de shoot aanwezig is dan is het verstandig om met de gewenste make-up op de shoot te verschijnen en deze eventueel bij te werken op locatie.

Na het omkleden kan de shoot zelf beginnen. De MUA blijft hier meestal bij om correcties uit te voeren.

Het kan zijn dat er meerdere kledingwissels zijn. Tevens kan de MUA een andere look realiseren. Afhankelijk van de wensen kan hier veel tijd in gaan zitten. Om tijd en materialen te besparen wordt vaak eerst een naturel of lichte look gecreëerd, later kan dit meer worden aangezet naar een sterkere look.

Vaak werk ik van veel huid naar meer kleding toe. Dit natuurlijk helemaal afhankelijk van de uitgewerkte ideeën. Kleding laat vaak striemen in de huid achter, vandaar deze volgorde.

Er is altijd ruimte voor pauze of een communicatiemoment, laat dit weten indien de behoefte er is. Voor een hapje en drankje wordt ook altijd gezorgd.

 

Na de shoot is er natuurlijk altijd ruimte om even te praten.

Dezelfde dag nog maak ik een back-up van de door mij gemaakte foto's.

Hierna verwijder ik de technisch foute foto's en de foto's die mislukt zijn (denk aan knipperende ogen).

De foto's die overblijven stuur ik naar het gehele team in klein formaat met kenmerk. Deze foto's mogen niet gepubliceerd worden en hebben tot doel om een selectie te kunnen maken van een aantal foto's. Eenieder maakt zijn of haar voorkeur duidelijk via e-mail.

Hierna wordt een selectie van foto's bewerkt. Het gaar hier niet om kwantiteit maar om kwaliteit. Beter één goede foto dan tien mindere. Pas na schriftelijke (e-mail) goedkeuring van fotograaf en model mogen foto's worden gepubliceerd door het team.